.

 

Släktmöte 2014

Lilla Böslid

 

Släkten Stenström samlades den 16 augusti på Lilla Böslid. Vi var närrmare 100 personer som mötte på denna Hushållningssällskapets fina anläggning. Efter kaffe och smörgås fick vi lyssna till kloka ord från Tore Sjöblom, släktmötets äldste deltagare.

Därefter presenterade Erik Ekre Lilla Böslid för oss. Roligt och intressant att få veta historien bakom platsen vi är på. Tack Erik

      

 

Guno Haskå tog vid och berättade fängslande om släktbokens tillkomst.

         /omslagsbild-slaktbok.jpg     

 

 

Alla släktingar samlades sedan i mindre grupper där samtal om hur vi är släkt med varandra vidtog. En livlig aktivitet i salen och jag gissar att många nya kontakter knöts.

Efter lunch som många hade med sig annars gick det bra att äta på Ebbas café, presenterade Erik Ekre Hushållningssällskapets verksamhet. Mycket intressant och tankeväckande samt tror jag med ny kunskap för många av oss.

Lokalen var stor och det var möjligt för alla att röra sig fritt utan att det störde så vi fick även njuta av de yngre Stenströmmarnas aktiviteter.

Så var det dags att röra på sig med en tipspromenad och därefter följde eftermiddagskaffe med nya möte släktningar emellan.

Delar av släkten framförde sedan Valter Stenströms pjäs "Lurifax och Spjuver”.

Fantastiskt att vår släkt har en pjäsförfattare att tillgå och att Elisabet Sevholt till varje släktmöte lyckas hitta nya roliga pjäser som hon omarbetar så att vi kan få ta del av dem. Tack Elisabet.

Därefter vidtog släktmötet årsmöte.

Många hjälptes sedan år att ställa samman borden inför kvällens middag som bestod av en härlig buffé och avslutades med kaffe och Siaglass. I många år har Per Stenström försett oss med Siaglass som efterrätt vilket jag vet är ytterst uppskattad och varmt tack för detta.

 

 Jag tror att de flesta som deltog var nöjda med 2014 års upplaga av Släktmötet.

Varm tack till alla som såg till att denna dag blev så innehållsrik och lyckad .

NU hoppas vi att ännu fler vill vara med nästa gång vi ordnar släktmöte. För att möjliggöra detta så bli ni medlemmar genom att betala in 150:- för tiden 2014-2017 på bankgiro 163-3205.

 Det kom även fram en del synpunkter på att vi kanske kunde ha släktmötet i ett annat landskap än Halland. Ja vad tycker ni? Vi kanske kan diskutera detta på föreningen Facebooksida.

 

Öglunda 20140824

Åse Ljungquist-Svantesson

 

 

 

Inför Släktmötet 2017

Släktföreningen Stenström

Välkommen till släktmöte  i Halland

den 12 augusti 2017

 


Välkommen till årets släktmöte den 12 augusti. 

På temat "Lär känna din släkt genom släktforskning" kommer vi att hålla till i Slöinge, 1,5 mil söder om Falkeberg. Det blir som vanligt olika aktiviteter som låter oss umgås och lära känna varandra. Vi hoppas att många vill komma till mötet. Kanske ni kan passa på att boka in hela helgen för att njuta av de Halländska omgivningarna och förhoppningsvis ett skönt sommarväder.

En inbjudan till släktmötet har skickas ut till alla medlemmar, med mail till er som meddelat mailadress samt per post till övriga.

Var vänlig se till att vi har aktuella mailadresser. Vår sekreterare Kristofer Stenström tar emot eventuella ändringar.

 

Om ni inte fått inbjudan kan ni ladda ner

Program och anmälningsblankett hittar ni här

Ni kan även anmäla er direkt på hemsidan

Anmälan till Släktmötet den 12 augusti kan ni även göra här

samtidigt sätts avgiften in på bankgiro 163-3205 eller

med Swish nr 123 312 97 98

Karta till Släktmötet: Slöinge församlingshem

 

Inför årsmötesförjandlingarna vid släktmötet

Föredragningslista hittar ni här

Verksamhetsberättelse hittar ni här

 

För släktföreningens fortlevnad sprid gärna information om vår förening och om släktmötet till era anhöriga. Alla medlemmar i Släkten Stenström från Halland kan komma på våra släktmöten.

Vi vill även påminna er som ännu ej betalat medlemsavgiften för innevarande treårsperiod mellan våra släktmöten (augusti 2014 - augusti 2017), att betala in 150 kr:- per familj (alla som bor i samma hushåll), på bankgiro 163-3205 eller med Swish nr: 123 312 97 98. Ange Namn, adress, mejladress och om möjligt släktkod.

Väl mött!

Åse Ljungquist-Svantesson

Ordförande

Styrelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Släktföreningen Stenström från Halland

 

Släkten Stenström

Släktgrenar

Hur är vi släkt?

Efterlysningar

 

 

 facebook-logo-liten.jpg

 Den nya släktboken!

omslagsbild-slaktbok.jpg

 

Bild sidhuvud: Vigselbok från Kvibille 1731. Giftemål mellan Anders Svensson och Kerstin Jönsdotter

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.